Съдържание

Посетители

В момента има 261  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Инициативи на РИОСВ – Благоевград за отбелязване на Световния ден на Земята – 22.04.2024 г.

zaglРИОСВ – Благоевград ще отбележи Световния ден на Земята 22 април с провеждане на поредица инициативи в училища и детски градини – открити уроци, презентации, беседи, образователни занимания, празници на училища, дефилета, почиствания и засаждане на цветя.

Прочети още...

113 броя проверки на 94 обекта са извършени от РИОСВ – Благоевград през месец март

03 otchet wПрез месец март 2024 г. от експертите на РИОСВ – Благоевград са извършени общо 113 проверки на 94 обекта, като 19 броя от проверките са извънредни – 7 броя по жалби и сигнали, 3 броя по изпълнение на предписание, 4 брой по постъпила информация, 1 брой по налагане на санкция, 1 бр. на нов обект, 2 броя по искане на органите на МВР и прокуратурата и 1 бр. по заповед/писмо на МОСВ.

Прочети още...

Започва XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“

logo 2024Започва XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. Конкурсът се провежда по инициатива на Министерство на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Целта му е превенцията на поведенческите и рисковите за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, употребата на алкохол и тютюнопушенето.

Прочети още...

Започна проектът „За по-чист въздух“ на община Благоевград

logoПечките на твърдо гориво ще бъдат заменени с екологично отопление със средства по Програма „Околна среда“.

Прочети още...

РИОСВ – Благоевград отбеляза Световния ден на водата с над 1100 деца и ученици от различни училища и детски градини

zaglНад 1100 са участниците в проведените 15 инициативи на РИОСВ – Благоевград за тазгодишното отбелязване на Световния ден на водата – 22 март. През периода 18 – 25.03.2024 г. се проведоха поредица от беседи, образователни презентации, посещения на обекти, свързани с водата в девет училища и две детски градини от различни населени места в обхвата на Инспекцията с подрастващи на различни възрасти.

Прочети още...