Съдържание

Посетители

В момента има 117  гости и няма потребители и в сайта

Новини

25 проекта получават финансиране от ПУДООС в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда”

obicham prirodata logoОбщо 25 проекта на общини, кметства, училища и детски градини на територията на РИОСВ – Благоевград ще получат финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда" и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам - 2018 г."

Прочети още...

Информационен ден по програма LIFE на ЕС

life2016Национално звено за контакт по Програма LIFE, Министерството на околната среда и водите ще проведе информационен ден по програмата

Прочети още...

РИОСВ – Благоевград ще отбележи Деня на Земята – 22 април с образователна програма и акция по почистване

ED 2018 main logo       С образователна програма и акция по почистване РИОСВ – Благоевград ще отбележи Деня на Земята – 22 април 2018 г.

Прочети още...

С образователна програма в две училища РИОСВ – Благоевград отбелязва Световния ден на водата – 22 март

IMG 20180322 165156 smallНа 22 март, в четири последователни часа, експерт на инспекцията гостува на възпитаниците от пети до седми клас в СУИЧЕ "Св. Кл. Охридски", гр. Благоевград. Образователната програма включваше беседи за водата, екологична викторина и прожекция на филма на BBC „Сладка вода“.

Прочети още...

При намиране на бедстващи птици информирайте РИОСВ

Във връзка със застудяването и необичайно ниските температури, както и зачестилите сигнали за бедстващи птици от вида бял щъркел (Ciconia ciconia), както и факта, че белят щъркел е вид от Приложения 2 и 3 на Закона за биологичното разнообразие, Ви информираме:

При намиране на бедстващи птици в безпомощно състояние в населените места или около тях, гражданите трябва да потърсят помощ на „зеления“ телефон 073/885160 на Регионална инспекция по околна среда и води, в чийто териториален обхват се намират.

Прочети още...