Съдържание

Посетители

В момента има 68  гости и няма потребители и в сайта

Новини

173 тона събрани и депонирани отпадъци отчитат 14 общини

Da izchistim 2017 banerОбщо 172, 83 тона са събраните и депонирани отпадъци от 14 общини в обхвата на РИОСВ – Благоевград в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“. Данните са получени и обобщени от експертите на инспекцията за периода 16-17 септември

Прочети още...

100 дка почистени площи и 2 тона събрани отпадъци

Da izchistim 2017 baner100 дка почистени площи и 2 тона събрани отпадъци са резултата от активността на служители на РИОСВ – Благоевград и РЛ – Благоевград в „Да изчистим България заедно“

Прочети още...

Няма превишения на нормите за качество на въздуха в най-близката жилищна зона около пожара на депото в Симитли

Измерените на място концентрации на вредни вещества в атмосферния въздух в най-близко разположената жилищна зона до пожара на депото в гр. Симитли са под пределно допустимите норми. Резултатите по общо 26 показателя за качество на атмосферния въздух (КАВ), осреднени за определен период от време, са получени на 13 юли 2017 г. около 16:20 ч. от специализирана апаратура за аварийни ситуации на Регионална лаборатория – Благоевград към Изпълнителна агенция по околна среда.

Прочети още...

РИОСВ – Благоевград активна в „Да изчистим България заедно“

Da izchistim 2017 banerВ деня, определен за почистване - 16 септември 2017 г., от 10:00 ч. общо 20 служители на РИОСВ – Благоевград, Регионална лаборатория към Главна дирекция „Лабораторно-аналитична дейност” към ИАОС, както и членове на техните семейства, ще чистят терените в непосредствена близост до административната сграда на РИОСВ, на ул. „Свобода“ №1 в областния център. Обект на почистването ще бъдат предимно леки битови отпадъци и отпадъци от опаковки, които могат да бъдат отстранени ръчно.

Прочети още...

Една мечка и два вълка в село Влахи не са регистрирани в РИОСВ - Благоевград

sn2РИОСВ – Благоевград извърши проверка на условията за отглеждане на животни в Център за едри хищници на Сдружение за дива природа (СДП) „Балкани“ в с. Влахи, община Кресна, който е регистриран през 2014 г. Експертите констатираха, че в него към настоящия момент се отглеждат два екземпляра Кафява мечка (Ursus arcos) и два екземпляра Вълк (Canis lupus), които бяха показани от медиите по време на пожара в Кресненското дефиле. В РИОСВ-Благоевград е регистрирана само една от мечките, а другите животни нямат необходимите регистрации.

Прочети още...