Съдържание

Посетители

В момента има 398  гости и няма потребители и в сайта

Новини

100 броя проверки на 75 обекта са извършени от експертите на РИОСВ – Благоевград през месец септември

През месец септември 2024 г. от експертите на РИОСВ – Благоевград са извършени 100 броя проверки на 75 обекта, като 11 броя от проверките са извънредни – 5 броя по жалби и сигнали, 1 брой по заповед/писмо на министъра/директора на РИОСВ, 3 броя за отчитане изпълнение на дадено предписание и 2 броя по постъпила информация в РИОСВ. В рамките на осъществения контрол през месеца са дадени 37 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки.

Прочети още...

Обявена е нова защитена територия – природна забележителност „Коматински скали“ във Влахина планина

zagl Министърът на околната среда и водите Петър Димитров издаде заповед за обявяване на защитена територия – природна забележителност „Коматински скали“, в землището на село Брестово, община Симитли, област Благоевград, с обща площ 192,156 дка.

 

 

Прочети още...

През 2024 г. отбелязваме Европейската седмица на мобилността с тема „Споделено пространство за всички“

zaglavnaEMWЕвропейската седмица на мобилността се отбелязва всяка година през 16-22 септември (ЕСМ‘24) и е свързана с провеждане на инициативи, чиято цел е да се обърне внимание на обществеността върху личния ангажимент в грижата за опазване на околната среда и за създаване на отговорно отношение и високо екологично съзнание в хората.

 

 

Прочети още...

„Да преобърнем играта“ с акция по почистване на село Падеш, община Благоевград

zagl PadeshНа 14 септември служители на РИОСВ – Благоевград, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, жители на село Падеш, община Благоевград и доброволци проведоха инициатива за почистване на с. Падеш, община Благоевград и река Габровска в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“.

 

 

 

Прочети още...

„Да изчистим България заедно“ на 14.09.2024 г.

През 2024 г., за поредна година ще се проведе кампанията „Да изчистим България заедно“. Неин инициатор е bTV Media Group, а Министерството на околната среда и водите, като основен партньор, заедно с регионалните си структури участва активно в доброволческата инициатива. 12-тото издание ще се проведе на 14 септември (събота) и ще премине под надслов „Да преобърнем играта!“.

Прочети още...