Съдържание

Посетители

В момента има 252  гости и няма потребители и в сайта

Регистър на приети сигнали по "Зелен телефон"

месец април 2021 г.

 ПРИЕТИ СИГНАЛИ ПО „ЗЕЛЕНИЯ ТЕЛЕФОН” И ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА В РИОСВ - БЛАГОЕВГРАД ЗА ПЕРИОДА

МЕСЕЦ АПРИЛ 2021 ГОДИНА

 

Дата

Постъпил сигнал

Сигнал

Отговорна институция

Предприети действия

1 26.03.2021 Сигнал за копаене на материали в пресевна в с. Склаве, общ. Сандански зелен телефон

РИОСВ - Благоевград

БДЗБР

Сигналът е регистриран и в БДЗБР на 26.03.2021 г. Извършена проверка на място на 26.03.2021 г. от служители на дирекцията на пресевна, изградена в имот №094102, землище на с. Склаве. Установени са следи от извършвана дейност по промиване и проявяване на инертен материал – до бункерите за събиране капе вода. Не е установен депониран и пресят инертен материал на площадката. При извършен обход на участък с дължина около 1800 м. не е установено скорошно изземване на наносни отложения от речното корито, както и наличие на земекопна и транспортна техника.До кмета на Община Сандански и кмета на кметство с. Склаве е изпратено писмо за извършване на контрол и наблюдение и незабавно сигнализиране.
2 05.04.2021 г. Сигнал за нерегламентирано сметище при кривия тунел на гл. път Е-79 в Кресненското дефиле. зелен телефон

 

Община Симитли

Сигналът е препратен по компетентност на Община Симитли.
3 08.04.2021 Сигнал за отпадъци в канал в с. Генерал Тодоров, общ. Петрич. Отглеждане на животни и наличие на комари. зелен телефон Община Петрич Сигналът е изпратен по компетентност на кмета на Община Петрич с искане за извършване на проверка по изнесените данни, за резултатите, от която следва да бъде уведомена жалбоподателя и РИОСВ - Благоевград.
4 12.04.2021 Жалба от собственици на самостоятелни обекти в жилищна сграда в гр. Гоце Делчев срещу инвестиционен проект за изграждане на работилница за смяна на гуми. електронна поща

РИОСВ - Благоевград

Община Гоце Делчев

Жалбата е изпратена до кмета на общината, като копие до РИОСВ.С писмо от 13.04.2021 г. жалбоподателите са уведомени, че инвестиционното предложение е съгласувано по реда на екологичното законодателство и че компетентен орган да разгледа подадената от тях жалба се явява кметът на Община Гоце Делчев, до който е и адресирана.
5 13.04.2021 Сигнал Сигнал за незаконно сметище в дере в с. Генерал Тодоров, общ. Петрич, и отглеждане на животни по протежение на дерето. електронна поща

РИОСВ - Благоевград

 

Сигналът е изпратен по компетентност на кмета на Община Петрич с искане за извършване на проверка по изнесените данни, за резултатите, от която следва да бъде уведомена жалбоподателката и РИОСВ - Благоевград.
6 23.04.2021 Сигнал зна ул. "Кокиче" №3 в гр. Кочериново има замърсяване от синьо на цвят вещество. тел. 112 РИОСВ - Благоевград На 23.04.2021 г. е извършена проверка, на която е установено, че веществото е разпръснато по тротоара и улицата. Пред хранителен магазин. Абсорбирано е с трици, събрано в бидони с обем 100 л и прибрано за съхранение от общината. Дадено е предписание да се предаде за последващо третиране на дружество с разрешително по чл. 35 от ЗУО.
7 29.04.2021 Сигнал за замърсени води по дерето на бул. "Пейо Яворов" при х. "Езерец" в гр. Благоевград. зелен телефон РИОСВ - Благоевгврад Извършена незабавна проверка на място. В участъка от х-л "Омон" до кръстовището над бензиностанция "Варко" дерето е закрито. В района на бензиностанцията е установен голям отток на замърсени води, видимо оцветени в тъмен цвят и с характерен мирис за гнилостни процеси. Във връзка с началото на поливния сезон се извършва почистване на съоръженията на ляв напоителен канал като към момента промивните води без пречистване постъпват в дерето. Замърсяването е преустановено.