Съдържание

Посетители

В момента има 83  гости и няма потребители и в сайта

Архив доклади - 2017 г.

„В и ВГД Оранжерии Петрич” ООД - гр. Петрич

 Д О К Л А Д

 

За извършена проверка на „В и ВГД Оранжерии Петрич” ООД - гр. Петрич

 

На основание Заповед № 88/15.03.2017 г. на директора на РИОСВ - Благоевград, на 23.03.2017 г. екип от експерти на РИОСВ Благоевград извърши комплексна проверка на обекта на място и по документи.

1. Цел на проверката.
Установяване степента на съответствие с екологичното законодателство.

2. Проверени инсталации и дейности на обекта.

-депо за растителни отпадъци;
-замърсени и /или нарушени площи извън границите на обекта;

3. Отразени факти и обстоятелства в констативния протокол. Констатирани нарушения.

Проверката е извършена по компонент „Земи и почви“ на основание чл.31 ал.1 и чл.13 т.10 от Закона за почвите( обн. ДВ бр. 89 от 2007 г. с изм. и доп.) и направление „ Комплексно предотвратяване на промишленото замърсяване, екологична отговорност и доброволни ангажименти“ на основание изискванията на Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети ( обн. ДВ бр.43 от 2008 г. с изм. и доп.).

3.1 Компонент “Почви”

Извършена е проверка на място за замърсени и нарушени терени вследствие дейността на обекта. Проверени са депото за растителни отпадъци и прилежащите на него земи, както и земеделски земи съседни на оранжериите.
С изключение на налични растителни отпадъци извън тялото на депото на площ от 0.5 дка, други замърсявания и нарушения породени от дейността на обекта не са установени.

3.2 Направление “Комплексно предотвратяване и контрол на промишленото замърсяване, екологична отговорност и доброволни ангажименти ”
Дружеството извършва дейности, които попадат в Приложение № 1 от Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети / обн. ДВ бр.43 от 29 април 2008 г. с изм. и доп./
Операторът е изготвил собствена оценка за възможните случаи на непосредствена заплаха за екологични щети и на случаи на причинени екологични щети, със съдържание, съгласно Приложение 1 от Наредба № 1 / ДВ бр.96 от 2008 г./

4. Дадени предписания, срокове за изпълнение и отговорници:

Компонент „ Земи и почви“
1. Да се освободят от отпадъци заетите площи извън депото за растителни отпадъци. Срок-23.04.2017 г., отговорник-управителя;

5. Заключение за съответствие на обекта с екологичното законодателство. Последващ контрол.
Ще се проследи изпълнението на даденото предписание.