Съдържание

Посетители

В момента има 329  гости и няма потребители и в сайта

Новини

100 броя проверки на 75 обекта са извършени от експертите на РИОСВ – Благоевград през месец септември

През месец септември 2024 г. от експертите на РИОСВ – Благоевград са извършени 100 броя проверки на 75 обекта, като 11 броя от проверките са извънредни – 5 броя по жалби и сигнали, 1 брой по заповед/писмо на министъра/директора на РИОСВ, 3 броя за отчитане изпълнение на дадено предписание и 2 броя по постъпила информация в РИОСВ. В рамките на осъществения контрол през месеца са дадени 37 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки.

 

За периода са постъпили 11 броя жалби и сигнали, по които са предприети съответните мерки.

Съставени са 5 броя акта за установяване на административно нарушение. 3 броя за извършено нарушение на Закона за водите за ползване на повърхностен воден обект с цел заустване на отпадъчни води в река Рилска без необходимото за това основание и установено заустване на отпадъчни води от обект в с. Дебрен, общ. Гърмен. 2 броя от съставените актове са за извършени нарушения на Закона за управление на отпадъците от дружество в гр. Сандански – допуснато запалване на отпадъци в депо и за извършено нарушение от кмет на община, изразяващо се в непредприемане на мерки за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места и образуване на незаконни сметища.

През месеца са проведени 3 броя инициативи за повишаване на екологичното възпитание и екологичната отговорност. 2 броя в детски градини в гр. Благоевград по повод Европейската седмица на мобилността и акция по почистване на с. Падеш, общ. Благоевград в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“.

Пълният текст на месечния отчет е публикуван на интернет страницата на РИОСВ – Благоевград в секция „Контролна дейност“, подсекция „Месечни отчети“. Предприетите действия по постъпилите жалби и сигнали са публикувани Регистъра на приети сигнали по „Зелен телефон“ в същата секция.