Съдържание

Посетители

В момента има 335  гости и няма потребители и в сайта

Новини

„Да преобърнем играта“ с акция по почистване на село Падеш, община Благоевград

zagl PadeshНа 14 септември служители на РИОСВ – Благоевград, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, жители на село Падеш, община Благоевград и доброволци проведоха инициатива за почистване на с. Падеш, община Благоевград и река Габровска в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“.

 

 

 

Padesh2

 

 

В акцията участваха над сто доброволци, които почистиха районите на детската площадка, градинката и пространството около площада на селото, както и замърсен участък на река Габровска, покрай населеното място. В резултат на почистването са събрани над 150 чувала с битови отпадъци. С помощта на техника от замърсения участък покрай реката са събрани три товарни автомобила със строителни отпадъци, който за насочени за оползотворяване към регламентирано за това място.

 

 

 

 

Padesh3

 

През целия ден от РИОСВ – Благоевград е приемана информация за отчитане на резултатите от провеждането на кампанията и за постъпилите количества отпадъци в регионалните депа. От подадената информация става ясно, че за периода 14 - 16.09.2024 г. в депата в териториалния обхват на РИОСВ – Благоевград са постъпили над 439 тона отпадъци. С помощта на 5 800 броя участници са почистени 239 места.

 

 

 

Припомняме, че общините са освободени от дължимите отчисления и обезпечения за количествата депонирани отпадъци по време на провеждането на кампанията.

РИОСВ – Благоевград отново призовава жителите на населените места да бъдат отговорни към опазване на околната среда като изхвърлят отпадъците си само на предвидените за това места.