Съдържание

Посетители

В момента има 200  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Служители на РИОСВ - Благоевград почистиха терена около Православен мемориален кръст „Памет и вяра“ в Благоевград и прилежащата екопътека

zagl 1На 26.07.2024 г. служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Благоевград проведоха акция по почистване на терена около Православен мемориален кръст „Памет и вяра“, местност Заева поляна, гр. Благоевград и прилежащата екопътека. В акцията се включиха и представители на Община Благоевград.

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

Само за няколко часа теренът е почистен от наличните битови отпадъци – пластмасови и стъклени бутилки, автомобилни гуми, торбички, кенчета, хартиени опаковки, батерии, капачки, дрехи, цигарени фасове и др.

 

 

 

 

 

 

 

 

Акцията е част от инициатива на Министерство на околната среда и водите, като целта е хората, отговорни за опазването на околната среда, с личен пример да насочат вниманието на всеки един от нас към промяна на отношението към природата. Всеки може лично да помогне за ограничаване изхвърлянето на отпадъци в околната среда – чрез своята гражданска позиция, чрез упражняване на граждански контрол и не на последно място, чрез своето лично поведение.

РИОСВ – Благоевград апелира за отговорно поведение към опазване на чистотата на природата и изхвърляне на отпадъците единствено на определените за това места.

При установяване на замърсени участъци е необходимо да бъдат сигнализирани съответните общини или РИОСВ за местоположението им, за да бъдат предприети своевременни действия по почистването им.