Съдържание

Посетители

В момента има 384  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Проведе се публично обсъждане на изпълнението на Плана за управление на Природен парк „Беласица“

IMG 0904

На 06.02.2024 г. в сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“, се проведе публично обсъждане по изпълнението на Плана за управление на парка, съгласно нормативните изисквания на Закона за защитените територии и Наредбата за разработване на планове за управление на защитени територии.

 

 

Служители на паркова дирекция към Природен парк „Беласица“ направиха преглед на изпълнението на залегналите в Плана за управление цели, задачи, планове и програми, свързани с опазването на вековните гори, характерни за умерените ширини, планински животински видове със специфичната планинско-медитеранска фауна – комбинация, характерна единствено за тази планина, както и кестеновите гори, където са и най-големите находища у нас. Природен парк "Беласица" е най-новият природен парк в България, създаден през 2007 година.

Планът за управление на Природен парк „Беласица“ включва мерки и дейности, гарантиращи подобряването, запазването и възстановяването на естествената околна среда и развитието на екологичната инфраструктура в района.

На събитието присъстваха представители на РИОСВ – Благоевград, Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“, РДГ Благоевград, Туристическо дружество „Калабак“ – гр. Петрич, ТП-ДГС Петрич, Еко-Иновации ООД, Българска фондация биоразнообразие, Исторически музей - Петрич, РСПБЗН- Петрич, кметове на населени места от район Подгорие и др.