Съдържание

Посетители

В момента има 162  гости и няма потребители и в сайта

Новини

През март експертите от РИОСВ – Благоевград са извършили 126 проверки на 105 обекта

През месец март 2023 г. от РИОСВ – Благоевград са извършени общо 126 проверки на 105 обекта, като 19 бр. от проверките са извънредни – 6 бр. по жалби и сигнали, 1 бр. последваща проверка по изпълнение на предписание, 1 бр. по следприватизационен контрол, 1 бр. по постъпила документация в уведомление за ИП и 10 бр. по искане на други институции.

В рамките на осъществения контрол през месеца са дадени 41 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки.

За периода са постъпили 11 броя жалби и сигнали, по които са предприети съответните мерки, а сигналите извън компетентността на РИОСВ са препратени за решаване от съответните компетентни органи, за което са уведомени жалбоподателите.

Съставени са три акта за установяване на административно нарушение, един за извършено нарушение на Закона за чистотата на атмосферния въздух за неспазване изискванията за провеждане на емисионен контрол на емисиите на вредни вещества в отпадъчните газове, изпускани в атмосферния въздух от инсталирани в котелно помещение два броя водогрейни котли с монтирани камери в оранжериен комплекс. Два акта са съставени на дружества от гр. Сандански за нарушение на Закона за управление на отпадъците, изразяващо се в нерегламентирано третиране на неопасни отпадъци. Постъпило е и едно Постановление за отказ да се образува наказателно производство, от което се установява извършен незаконен трансграничен превоз на неопасни отпадъци от физическо лице.

Издадено е едно наказателно постановление за нарушения на Закона за водите, с което е наложена имуществена санкция в размер на 2000 лева за ползване на повърхностен воден обект без издадено разрешително за заустване на отпадъчни води. Сключени са две споразумения приключване на административнонаказателното производство по установени нарушения на Закона за водите за неподдържане в нормално експлоатационно пречиствателните съоръжения, и на Закона за управление на отпадъците за неводене на отчетност на отпадъци.

Пълният текст на месечния отчет е публикуван на интернет страницата на РИОСВ – Благоевград в секция Контролна дейност.