Съдържание

Посетители

В момента има 298  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Беседи по пътна безопасност и устойчиво придвижване в учебни заведения и велопоход по случай Европейската седмица на мобилността

1За отбелязване на Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) в периода 16-22 септември на 21.09.2022 г. служители на РИОСВ – Благоевград, на Община Гоце Делчев и на Районно управление „Полиция“, гр. Гоце Делчев, посетиха Детска градина „Джани Родари“, гр. Гоце Делчев и Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев.

 

 

 

 

2

 

 

В учебните заведения от служител на РИОСВ – Благоевград са популяризирани посланията на кампанията и е обърнато внимание на подрастващите в грижата за опазването на околната среда чрез устойчиво придвижване. Децата са най-важната целева група за възпитание на устойчиви начини на придвижване в градовете, затова бяха обсъдени начините на придвижване, които ще доведат до запазване чистотата на въздуха. Участниците се обединиха върху необходимостта да ходим повече пеш, да се придвижване с велосипеди или тротинетки, да използваме градския транспорт, а не леки автомобили.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 Устойчивото придвижване е свързвано и с безопасно движение. Поради това от представители на РУ „Полиция“, гр. Гоце Делчев, в учебните заведения са поведени беседи по пътна безопасност, на които на децата са припомнени правилата за безопасно движение, обозначените места за пресичане на пътното платно, безопасните места за игра и управление на велосипеди и тротинетки, както и предпазващата екипировка за тях, с цел се сведат до минимум инцидентите на пътя с малолетни и непълнолетни. Истинско вълнение сред децата предизвикаха полицейският автомобил и пълното полицейско оборудване, до които те имаха възможност да се докоснат. Знанията си за безопасно придвижване в градска среда децата упражниха в занимателни игри – подреждане на пъзели, оцветяване на картинки, игри със светофари и настолни игри, свързани с пътната безопасност.

 

 

rila

 На 21.09.2022 г. и Община Рила взе участие в отбелязване на ЕСМ, със организиран велотурнир „Движението е здраве“. Ученици от ОУ „Аверкий Попстоянов“, гр. Рила, участваха във велопоход със състезателен характер от населеното място до местността Момена. Участниците бяха поздравени от РИОСВ – Благоевград за своята активност и примера за устойчив начин на придвижване, който дават на обществеността. Всички деца