Съдържание

Посетители

В момента има 563  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ-Благоевград ще се включи във велошествие

РИОСВ-Благоевград ще се включи във велошествие по повод Европейския ден без автомобили – 22 септември. Организатори на проявата – част от Европейската седмица на мобилността 2012, са Община Благоевград и Обединен детски комплекс  - Благоевград.

Шествието стартира на 22 септември /събота/ в 10:30ч., в началото на алеята за парк ‘’Бачиново’’ и в него ще участват над 80 ученика, служители и граждани на Благоевград. Събитието включва и рисунки на асфалт в парк ‘’Бачиново’’, където младите хора ще покажат как изглежда за тях мечтаната градска среда.

Екоинспекцията призовава всички приятели на устойчивата мобилност, на чистата и безопасна градска среда, на 22-ри да изоставят автомобилите и дадат пример за „движение в правилната посока“.

“Движение в правилната посока” е водещата тема за 2012 г. на Европейската седмица на мобилността, определена от Европейската комисия . Европейската седмица на мобилността се организира от Европейската комисия с цел да се насърчи поведение на хората и действия на институциите, които да са в съответствие с принципите на устойчивото развитие и по-специално да са насочени към намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта, към подобряване на качеството на живот на европейските граждани. Стремежът е да се повиши информираността на населението за въздействие на транспорта върху околната среда и възможните екологосъобразни модели на поведение, които то може да избере, да му се предоставят възможности да използва по-устойчиви начини на транспорт.

Ключова роля в осъществяването на седмицата имат местните власти

Повече за Европейската седмица на мобилността можете да откриете на адрес: