Съдържание

Посетители

В момента има 182  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Няма замърсяване в българския участък на река Струмешница

Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Благоевград и Регионална лаборатория - гр. Благоевград на място проверяват сигнал за замърсяване на река Струмешница. РИОСВ съобщава, че направената незабавна проверка на място не е установила замърсяване на българския участък от реката.
 
Извършен е оглед на място и обход на река Струмешница, като до момента не е открита мъртва риба. Характерният за района на реката макрозообентос е в добро състояние. Взети са водни проби за анализ от Регионална лаборатория – гр. Благоевград. Всички направени измервания по показателите електропроводимост, pH и кислород са в норма.
Наблюдението на реката продължава.
По повод постъпил по-рано сигнал в община Петрич от македонското Ловно - рибарско дружество „Струмица” за замърсяване на водите на река Струмешница и голямо количество мъртва риба, което може да достигне територията на общината, общинската администрация е предупредила всички ловци и риболовци да ограничат улова по течението на реката. Жители на община Петрич не трябва да поливат земеделски земи с вода от река Струмешница.
Басейнова дирекция Западнобеломорски район - Благоевград предупреждава всички водоползватели и ползватели на водни обекти в района на р.Струмешница за евентуални неблагоприятни въздействия при ползването на вода от реката. От дирекцията препоръчват да не се ползва водата от река Струмешница в община Петрич.