Съдържание

Посетители

В момента има 338  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Бухал е спасен след сигнал на жители от благоевградското село Логодаж

Възрастен Бухал е спасен от експерти на РИОСВ – Благоевград след сигнал на жители на село Логодаж – община Благоевград. Птицата е открита край водоем с наранено ляво крило, но във видимо добро състояние. Незабавно е изпратена в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора. След изтичане на периода за възстановяване ще бъде пусната на свобода в естествената си среда.

Бухалът (Bubo bubo) е най-едрата нощна граблива птица срещаща се България, защитен животински вид от Закона за биологичното разнообразие и включен в категория "застрашен" на Българската Червена книга.

Регионалната екоинспекция благодари на жителите на с. Логодаж за оказаното съдействие при спасителната операция, за проявената загриженост и активна гражданска позиция, благодарение на която е спасен ценен екземпляр от малкото останили Бухали у нас.

В случай на забелязана птица, която има нужда от помощ, гражданите могат да подадат сигнал в РИОСВ на познатия “зелен” тел. 88-51-60, в рамките на работното време, или на моб. тел 0887/556246.