Съдържание

Посетители

В момента има 282  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Одобрени в конкурса „Обичам природата и аз участвам" през 2021 г.

logo 202142 проекта на общини, кметства, училища и детски градини на територията на РИОСВ – Благоевград са одобрени в конкурса „Обичам природата и аз участвам" през 2021 г.

През 2021 г. общо 958 проекта на общини, кметства, училища и детски градини от цялата страна са одобрени в конкурса „Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“. Кампанията се провежда от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. В конкурса са постъпили за разглеждане 1657 проекта.

42 са одобрените проекти в териториалния обхват на РИОСВ– Благоевград. 24 броя са проектите на общините и кметствата, които ще получат финансиране до 10 000 лева за дейности по озеленяване и създаване на зони за отдих; почистване и облагородяване на зелени площи; изграждане на площадки със спортни съоръжения; детски площадки и др. Финансиране до 5 000 лева ще получат 5 училища за изграждане на класни стаи и други съоръжения за обучение на открито; еколаборатория и създаване на екологична училищна среда. За оформяне и благоустрояване на зони за екологични занимания с децата; кътове за игри на открито и други дейности ще получат финансиране 13 детски градини.

Пълен списък на одобрените проекти от цялата страна.