Съдържание

Посетители

В момента има 280  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Благоевград с нова гора за Международния ден на Земята

IMG_0013_web          На 21 април точно в 11 часа в 21 български града се засаждат нови горички в рамките на инициативата "Да засадим дърво", иницирана от вестник  „24 часа“. Благоевград е един от тези градове, които се сдобиха с две нови зелени площи ден преди Международния ден на Земята, който тази година се отбелязва под мотото „Да мобилизираме планетата Земя”.

 

IMG_0035_webЗалесяването в Благоевград става със съдействието на Община Благоевград, която определи два терена за засаждането – местността “Кори дере” и кв. „Струмско“. Посадъчният материал – общо 100 дръвчета от видовете чинар, кестен, ела, липа, бреза, туя и кипарис са осигурени от „Югозападно държавно предприятие” ДП. В кампанията по засажането активно се включи и Общинска фирма „Биострой“ ЕООД – Благоевград.IMG_0032_web

 

 

Министерство на околната среда и водите чрез Оперативна програма „Околна среда” заедно с Министерство на земеделието и храните е партньор за провеждането на кампанията в градовете в страната. Местата за залесяване бяха определени от съответните общини, фиданките са предоставени от Министерство на земеделието и храните чрез регионалните му структури в съответните градове, а регионалните инспекции по околната среда и водите координират участието на доброволците в залесяването.