Съдържание

Посетители

В момента има 450  гости и няма потребители и в сайта

Новини

7 акта за използване на забранени средства за лов във влажните зони

Poachers_057 акта за използване на непозволени уреди, средства и методи за лов във влажните зони, съставиха експертите на РИОСВ – Благоевград през януари т.г.

5 от нарушенията, сред които ползване на оловни сачми при лов във влажни зони и носене на автоматично оръжие с повече от 3 патрона, са установени на територията на община Гоце Делчев, а 2 в общините Благоевград и Сандански.

Средно 3-ма от 10 ловци използват непозволени средства и методи за лов. В сравнение с миналата година обаче, експертите отчитат по-малък брой нарушители.

Забраната за използване на оловни сачми при лов на дивеч във влажните зони и на разстояние до 200 м около тях, е в сила от 1 юни 2008 г. За нарушаването й от физически лица, Законът за биологичното разнообразие предвижда глоба от 100 до 5 000 лв.

РИОСВ предупреждава, че проверките във влажните зони по поречията на Струма и Места продължават. Крайната цел е да бъдат преустановени нарушенията и да се спазват забраните при лов около реки, езера и изкуствени водоеми, които за повечето ловци са непознати.