Съдържание

Посетители

В момента има 57  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград и партньори отбелязаха Деня на Земята в Петрич

Logo 22aprilЗа поредна година РИОСВ – Благоевград, Сдружение „Млад планинар“ и Дирекция на природен парк „Беласица“ отбелязаха Деня на Земята – 22 април. С презентации, беседи и забавни игри, под надслов „В природата нищо не съществува само“, представители на трите институции гостуваха в Трето основно училище "Гоце Делчев" и Четвърто ОУ "Христо Смирненски", гр. Петрич.

Ученици в началния курс на Четвърто ОУ "Христо Смирненски" изработиха макети на България със семена от най-характерните култури по административни области. Малчуганите участваха и в беседа за биологичните видове в района на Беласица планина, организирана от ДПП „Беласица“.

Експерт на РИОСВ представи пред седмокласници в Трето основно училище "Гоце Делчев", гр. Петрич темата „Отпадъци от пластмаса – какво трябва да знаем?“. С пожелание да бъде намалена употребата на пластмаса в училището Сдружение „Млад планинар“ направи оригинално дарение на ОУ „Гоце Делчев“. В резултат 150 деца ще се хранят в съдове и с прибори за многократна употреба, а не както до сега в пластмасови.

В инициативите се включиха над 200 деца.

През 2019 г Денят на Земята се отбелязва с кампания в защита на биологичните видове. Мотото на инициативите за 22 април – „В природата нищо не съществува само“ акцентира върху това, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота. Тазгодишното издание на Деня на Земята насочва вниманието на световната общественост към темповете на изчезване на видове диви животни и растения, които все още могат да бъдат забавени и популацията на много намаляващи и застрашени видове все още може да бъде възстановена.

Приложение: Снимки от събитията в гр. Петрич.

https://photos.app.goo.gl/jsgPnzvfrkBbWTu46