Съдържание

Посетители

В момента има 87  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград и спортисти от плувен клуб „Пирин” чистиха Природен парк „Рилски манастир“

IMG 20180903 094800    Над 100 чувала с отпадъци бяха събрани в почистването на Природен парк „Рилски манастир”, което организира РИОСВ – Благоевград в партньорство с плувен клуб „Пирин” – Благоевград, Дирекция на Природен парк „Рилски манастир” и Община Рила.

IMG 20180903 111848Събитието се състоя на 3 септември и е част от планираните дейности на екоинспекцията в кампанията „Да изчистим България заедно“.
Голямото количество отпадъци е събрано само за два часа от силно замърсените по това време на годината места за пикник в 4 километрова отсечка по пътя от Рилски манастир към м. „Кирилова поляна“.
Най-активни в инициативата бяха участващите 30 спортисти (деца и младежи) от Плувен клуб „Пирин”, които съвестно отстраниха нерегламентираните замърсявания и си пожелаха следващия път да заварят Рила планина по-приветлива и чиста.

През 2018 г. МОСВ осигури 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици, които се разпространяват чрез изнесените структури на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и води, Басейновите дирекции и Националните паркове.
3590 бона за гориво се изпращат на областните управи за транспортиране на събраните отпадъци до регионалните депа на останали неизвозени отпадъци, събрани от доброволци в рамките на кампанията.
Служители на МОСВ и РИОСВ ще бъдат на местата за почистване, наред с всички граждани, включили се в инициативата и ще координират и подпомагат кампанията на 15 септември. Те ще събират и обобщават информация за събраните отпадъци по време на „Да изчистим България заедно“.