Съдържание

Посетители

В момента има 505  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград и ЮЗДП ДП – Благоевград със съвместна инициатива дават старт на кампанията „Да изчистим България заедно“

15 sep    На 31 август служители на Регионална инспекция по околната среда и водите – Благоевград и „Югозападно държавно предприятие“ ДП Благоевград ще почистят зони за отдих в градски парк „Бачиново” и по пътя за м. „Бодрост” (Карталска поляна). Съвместната инициатива на двете институции се провежда в рамките на националната кампанията „Да изчистим България заедно“.

Обект на почистването ще бъдат битовите отпадъци, образувани в местата за пикник, къмпингуване и пътните отбивки по протежението на река Благоевградска Бистрица. Целта е отпадъците да бъдат събрани разделно и транспортирани своевременно.

Чували и ръкавици за всички участници и доброволци са осигурени от РИОСВ – Благоевград. Събитието стартира в 09:30ч. сутринта на 31 август 2018 г., от паркинга на парк „Бачиново“ край Благоевград.

Кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”, която Министерство на околната среда и водите активно подпомага, тази година ще се проведе на 15 септември. Заедно с милиони хора по цялата планета България ще участва и в първия по рода си Световен ден на чистенето – 15 септември 2018 г. С цел популяризиране на кампанията и перманентната грижа за околната среда, регионалните структури на МОСВ подготвят допълнителни събития в края на август и първата половина на септември 2018 г.

На 03 септември почистване ще има и в Природен парк „Рилски манастир“. Събитието се организира заедно с Дирекция на природен парк „Рилски манастир“ и в него ще се включат над 30 деца от Плувен клуб „Пирин“ – Благоевград.

На 15 септември служители на РИОСВ – Благоевград, РЛ – Благоевград към ИАОС и доброволци ще почистят от отпадъци района на ул. „Свобода”, в областния център и около административната сграда на инспекцията.