Съдържание

Посетители

В момента има 441  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград и партньори отбелязаха Световния ден на околната среда

word    С разнообразни инициативи РИОСВ – Благоевград и партньори отбелязаха Световния ден на околната среда - 05 юни 2018 г.

На 05 юни, съвместно с ДНП „Рила“ се проведе образователна програма на тема „Да победим замърсяването с пластмаси“ с ученици от 7А клас от V СУ „Георги Измирлиев“Благоевград. Събитието, в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, включваше беседа, презентация и викторина с предметни награди.

На 10 юни РИОСВ – Благоевград, ДНП „Пирин“, РЛ към ИАОС в Благоевград и Сдружение „Млад планинар“, гр. Петрич за втора поредна година проведоха туристически походи, посветени на Световният ден на околната среда – 5 юни. Този път участниците се разходиха в резервата „Баюви дупки – Джинджирица“, на територията на НП „Пирин“. Основната група се отправи от х. „Яворов“ по международния маршрут Е4. Крайната точка беше местността „Свещниците“, която дължи името си на характерната форма на група многовековни дървета от вида черна мура. По-малките участници се разходиха по туристическия маршрут до местността Яворова поляна.

Снимки от събитията: https://photos.app.goo.gl/L57BTVwiR9x7zAex8