Съдържание

Посетители

В момента има 444  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Беседа за изменението на климата

20.04.2011_1-1С беседа “Изменението на климата – мит или опасна реалност” РИОСВ – Благоевград гостува на ученици от VІІІ клас в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия – гр. Благоевград. Инициативата е във връзка с Международния ден на Земята – 22 април.  

Чрез мултимедийна презентация младите хора научиха повече за най-значимия проблем пред околната среда и човечеството, а също и какви са конкретните усилия на световната общественост и страната ни за овладяване изменението на климата.

 

Тази година темата на Световния ден на Земята е „Милиард действия в зелено”. Тази тема признава правото на милиони индивидуални действия и фокусира вниманието върху личния принос на всеки човек в общия ни стремеж да живеем по устойчив начин.

Целта е да се регистрират един милиард действия за опазване на природата преди провеждането на Световната среща за Земята в Рио де Жанейро през 2012 година. Сайтът на кампанията (http://www.earthday.org/earth-day-2011) отчита въздействието върху околната среда, което може да се постигне, когато милиони хора, корпорации и организации поемат ангажименти, за да подобрят околната си среда.

Допълнителна информация за Международния ден на  Земята може да намерите на сайта на Министерство на околната среда и водите:

http://www.moew.government.bg/dialog/earth_day/earth_day.html

http://www.moew.government.bg/recent_doc/dialog/campaign/earthday/2011/Earth-day.doc