Съдържание

Посетители

В момента има 105  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Ден без автомобили в гр. Благоевград

zaglНа 22.09.2021 г. с Ден без автомобили и беседа на тема „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот“ приключи Европейската седмица на мобилността в гр. Благоевград.

Прочети още...

МОСВ кани заинтересованите страни да се включат в отбелязването на Европейска седмица на мобилността 2021

img webМинистерството на околната среда и водите (МОСВ) кани всички заинтересовани български градове, институции, бизнес организации и неправителствени организации да участват активно в отбелязването на юбилейното 20-то издание на Европейската седмица на мобилността (ЕСМ), което ще се проведе от 16 до 22 септември 2021 г.

Прочети още...

Национално преброяване 2021 г.

През 2021 г. предстои преброяване на населението и жилищния фонд във всички държави – членки на Европейския съюз. Най-голямото статистическо изследване ще събере и предостави качествена и съпоставима информация за броя, демографската структура и социално-икономическите характеристики на населението, от една страна, а от друга – за характеристиките на сградния фонд и за жилищните условия на домакинствата в страната.

Прочети още...

РИОСВ – Благоевград отбеляза Световния ден на околната среда с поредица от инициативи

zaglavna                        С поредица от инициативи РИОСВ – Благоевград в партньорство с БДЗБР – Благоевград отбелязаха Световния ден на околната среда – 5 юни под мотото „Възстановяване на екосистемите“.

 

 

 

 

 

 

Прочети още...

Световният ден на околната среда през 2021 г.: Възстановяване на екосистемите

pictureПрез годините Световният ден на околната среда се превърна в една от най-мащабните кампании, посветени на опазването на природата и в международна платформа за вдъхновение и промяна на световно ниво.

Прочети още...