Съдържание

Посетители

В момента има 736  гости и няма потребители и в сайта

Архив писма по чл. 2 ал. 2 от Наредбата за ОС - 2017

Съобщение №879/2017

Писмо изх. №3775(1)/06.12.2017

Уведомление за инвестиционно предложение „Изграждане на пристройка и надстройка към съществуващ склад в имот с идентификатор 56126.600.9854 по КККР на гр.Петрич , общ.Петрич, обл. Благоевград“

Възложител: „КЛИП - 2004“ ЕООД, ЕИК 101661759

Във връзка с внесено от Вас Уведомление с вх. № 3775/28.11.2017 г. на РИОСВ - Благоевград за горецитираното инвестиционно предложение, на основание чл. 6а, т. 2 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони (Наредбата за ОС, обн., ДВ, бр. 73 от 11.09.2007 г., изм. и доп.), Ви уведомявам за следното:
Инвестиционно предложение “Изграждане на пристройка и надстройка към съществуващ склад в имот с идентификатор 56126.600.9854 по КККР на гр.Петрич , общ.Петрич, обл. Благоевград“, попада в обхвата на чл. 2, ал. 2 от Наредбата за ОС.
Съгласно представената информация и документация, инвестиционното предложение се предвижда да се реализира в имот с идентификатор 56126.600.9854 по КККР на гр.Петрич. Имотът представлява урбанизирана територия, с начин на трайно ползване „За друг вид производствен, складов обект“. В имота са изградени сгради с предназначение за складове и магазини, трафопост, паркинг. Имотът и изградените в него сгради са електроснабдени от съществуващ трафопост, водоснабдени от водопроводната мрежа на гр. Петрич. Отпадъчните води от санитарно-битовите помещения са заустени в канализация, минаваща по ул. „Места“, граничеща с имота на север. Достъпът до имота се осъществява от ул. „Места“.
С настоящето инвестиционно предложение се предвижда към съществуваща сграда 1 (използвана за склад) да се изгради пристройка и настройка на два етажа, със застроена площ до 640 м2 и разгъната застроена площ до 1280 м2. В пристройката и надстройката се предвижда да се обособят складови помещения, офиси и санитарно битова част. Новопредвидената постройка ще бъде водоснабдена и електроснабдена от съществуващата площадкова техническа инфраструктура. След реализация на инвестиционното предложение се предвижда извършване на търговска дейност с пакетирани промишлени стоки, санитарен фаянс и строителни материали.
Предвид гореизложеното така заявеното инвестиционно предложение за „Изграждане пристройка и надстройка към съществуващ склад в имот с идентификатор 56126.600.9854 по КККР на гр.Петрич , община Петрич, област Благоевград“ не може да бъде отнесено към някоя от позициите на Приложения № 1 и № 2 на Закона за опазване на околната среда и не подлежи на регламентираните с глава шеста от ЗООС процедури по оценка на въздействие върху околната среда.
Имотът, предмет на инвестиционното предложение не попада в граници на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии, както и в границите на защитени зони по смисъла на Закона за биологичното разнообразие. Най-близо e разположена границата на защитена зона BG0000167 «Беласица» за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна, включена в списъка от защитени зони приет с Решение № 661/16.10.2007 г. на Министерски съвет (ДВ, бр. 85/2007 г.).
С оглед гореизложеното, отчитайки местоположението, обема и характера на предвидените дейности, както и че при реализирането им не се засягат природни местообитания и местообитания на видове, не се предполага увреждане и трансформация на местообитания и местообитания на видове в зоната, не се създава преграда, която да възпрепятства миграция на видове, а възможните шумови и антропогенни въздействия са временни и обратими, считаме, че при реализацията им няма вероятност от отрицателно въздействие върху защитена зона BG0000167 «Беласица». В тази връзка и на основание чл. 2, ал. 2 от Наредбата за ОС Ви уведомявам, че преценката на компетентния орган за така заявеното инвестиционно предложение „Изграждане на пристройка и надстройка към съществуващ склад в имот с идентификатор 56126.600.9854 по КККР на гр.Петрич , общ.Петрич, обл. Благоевград“ е, че не е необходимо провеждане на процедура по реда на Глава втора от Наредбата за ОС.
Настоящото произнасяне се отнася само за заявените параметри на инвестиционното предложение и не отменя необходимостта от получаване на съгласувания или разрешителни, предвидени в други закони и подзаконови нормативни актове.
При всички случаи на промяна в параметрите на инвестиционното предложение или на някои от обстоятелствата, при които е изготвено настоящото писмо, възложителят е длъжен да уведоми незабавно РИОСВ – Благоевград за промените.

С уважение,
АНГЕЛ ГЕОРГИЕВ
Директор на РИОСВ – Благоевград