Съдържание

Посетители

В момента има 495  гости и няма потребители и в сайта

Регистър на приети сигнали по "Зелен телефон"

месец август 2024 г.

 ПРИЕТИ СИГНАЛИ ПО „ЗЕЛЕНИЯ ТЕЛЕФОН” И ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА В РИОСВ - БЛАГОЕВГРАД ЗА ПЕРИОДА

МЕСЕЦ АВГУСТ 2024 ГОДИНА

 

Дата

Постъпил сигнал

Сигнал

Отговорна институция

Предприети действия

1

30.07.2024 г.

 

Сигнал за поставен контейнер за смет в близост до прозорец на къща в гр. Якоруда

електронна поща

 

Община Якорда

Сигналът е препратен за решаване по компетентност до кмета на община Якоруда и за пререзглеждане на схемата с местата за разположение на съдовете за смесени битови отпадъци.
2

31.07.2024 г.

Сигнал за дейности по боядистване на автомобили в гараж в гр. Гоце Делчев.

зелен телефон

Община Гоце Делчев

Сигналът е изпратен за предприемане действия по компетентност до кмета на община Гоце Делчев, за които е необходимо да уведоми РИОСВ - Благоевград и подателя на сигнала.
3 01.08.2024 г. Сигнал за щъркел, увиснал от гнездото в с. Склаве, общ. Сандански. зелен телефон

РИОСВ - Благоевград

Със съдействието на Община Сандански и електроразпределителното дружество, птицата е свалена.
4 2.07.2024 г. Сигнал за ранена птица в района на парк Бачиново, град Благоевград. зелен телефон

РИОСВ - Благоевград

Птицата е от вида Папуняк и е със счупено крило. Оставена е за лечение при ветеринар.
5

04.08.2024 г.

Сигнал за ястреб, който не може да излети в комплекс до гр. Разлог. зелен телефон

РИОСВ – Благоевград

Птицата е прибрана за преглед от ветеринар. Установено е, че е в добро състояние, без наранявания и е излетяла.
6-7

05.08.2024 г.

06.08.2024 г.

Сигнал за щъркел със счупен крак в с. Старчево, общ. Петрич зелен телефон РИОСВ - Благоевград Птицата е със счупени крака. Оставена е за лечение при ветеринар.
8 09.08.2024 г. Сигнал за щъркел, който не може да лети в околностите на с. Зелен дол, общ. Благоевград. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Птицата е прибрана за преглед от ветеринар със съдействието на служители към звено "Инспекторат" към Община Благоевград.Установено е, че е в добро състояние, без наранявания и е оставена на безопасно място в подходящо местообитание в природата, където се събират и други щъркели, така че да има възможност да се храни.
9 09.08.2024 г. Сигнал за щъркел с ранено крило, който не може да излети от гнездото в с. Полена, общ. Симитли. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Направена е проверка на място. Със съдействието на Община Симитли птицата е свалена, като е установено, че е с наранено крило. С разпореждане на директора на РИОСВ - Благоевград, птицата е настанена е в "Спасителен център за диви животни", гр. Стара Загора.
10 09.08.2024 г. Сигнал за лоши условия на рафтинг лагер Adventure.net в Кресненското дефиле. електронна поща РЗИ - Благоевград Сигналът е изпратен за решаване по компетентност до директора на РЗИ - Благоевград, като е указано за предприетите действия да уведоми жалбоподателя и РИОСВ - Благоевград.
11 10.08.2024 г. Сигнал за щъркел, който не може да лети в с. Краище, общ. Белица. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Осъществена е връзка с кмета на село Краище, община Белица. След направена проверка от негова страна, става ясно, че щъркелът е здрав и в добро състояние. Преместен е и е оставен на безопасно място в подходящо местообитание в природата, където се събират и други щъркели, така че да има възможност да се храни, да е защитен и да има достатъчно пространство да успее да излети.
12 12.08.2024 Сигнал за ранена птица, която не може да лети в двора на къща в гр. Благоевград. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Направена е проверка на място. Установено е, че птицата е малък ястреб. С разпореждане на директора на РИОСВ - Благоевград, птицата е настанена е в "Спасителен център за диви животни", гр. Стара Загора.
13 12.08.2024 г. Сигнал за нерегламентирано замърсяване с отпадъци в с. Марикостиново, общ. Петрич. електронна поща

РИОСВ - Благоевград

Община Петрич

Сигналът е изпратен за решаване по компетентност кмета на община Петрич, като е указано за предприетите действия следва да уведоми жалбоподателя и РИОСВ - Благоевград. От РИОСВ - Благоевград ще бъде извършена последваща проверка.
14 15.08.2024 г. Сигнал за щъркел, който не може да излети между кръговото на Е-79 и с. Бараково, общ. Кочериново. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Птицата е прибрана за преглед от ветеринар със съдействието на служители от Община Кочериново. Установено е, че е в добро състояние, без наранявания и е излетял.
15 17.08.2024 г. Сигнал за щъркел, който ходи по пътя за с. Бараково, общ. Кочериново. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Направена е проверка на място от служители на Община Кочериново. При проверката не е установена бедстваща птица.
16 18.08.2024 г. Сигнал за оставен открит огън в обособено огнище в местност Попови ливади, Крива река. Огънят е загасен. зелен телефон Община Гоце Делчев Сигналът е изпратен по компетентност до кмета на община Гоце Делчев.
17 19.08.2024 г. Сигнал за два щъркела между платната на АМ "Струма" на отклонението за с. Логодаж и гр. Кочериново. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Направена е проверка на място от служители на община Кочериново. При проверката не са установени бедстващи птици.
18 19.08.2024 г. Сигнал за паднала от гнездо птица и не може да излети в Природен парк "Рилски манастир". зелен телефон РИОСВ - Благоевград Сигналът е предаден на „ДГС Рилски манастир” и са предприети необходимите действия.
19 19.08.2024 Сигнал за образувано незаконно сметище по коритото на р. Места в гр. Якоруда. електронна поща РИОСВ - Благоевград Извършена е проверка на място, като е констатирано замърсяване с различни по вид отпадъци. На кмета на община Якоруда е дадено предписание със срок за почистване на замърсените терени.
20 22.08.2024 г. Жалба за извършвани строителни дейности в района около Почивен дом "Ореляк", с. Попви ливади, общ. Гоце Делчев. електронна поща

РИОСВ - Благоевград

Община Гоце Делчев

Сигналът е изпратен за проверка на място и предприемане действия по компетентност до кмета на община Гоце Делчев, за които да уведоми подателя на сигнала. От Общината е изискана информация за резултати от проверките и наличие на административни актове по реда на ЗУТ за извършваните дейности.
21 23.08.2024 г. Сигнал за замърсени с отпадъци места покрай главен път Е-79: входа на Благоевград; изход от гр. Симитли в посока Кулата; изход от гр. Сандански в посока с. Плоски. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Извършена е проверка на място, като са установени нерегламентирани замърсявания. На Районна пътна служба – Благоевград към ОПУ е дадено предписание за почистване на констатираното замърсяване, което е изпълнено в поставения срок, за което е уведомена писмено РИОСВ – Благоевград.
22 28.08.2024 г. Сигнал за замърсени с отпадъци терени на изходните точки на гр. Якоруда. зелен телефон РИОСВ - Благоевград Извършена е проверка на място, като са установени нерегламентирани замърсявания по коритото на р. Места в землището на гр. Якоруда. На Община Якоруда е дадено предписание за почистване на замърсяването с определен срок за изпълнение.