Съдържание

Посетители

В момента има 261  гости и няма потребители и в сайта

Архив първо уведомяване - 2009 г.

Съобщение № 63/ 2009 г.

ИНЖ. БЛАГОЙ ДУНКИН – ВР. И. Д. КМЕТ НА ОБЩИНА РАЗЛОГ, документация за инвестиционно предложение „Изграждане на път, дъждовен и битов канал, напорен водопровод, подземно електрозахранване 20 kV в местности “Камено”, „Бански път”, „Русковица”, „Папарливица”, „Малия камен”, „Рудина” и „Рудината” в землището на с. Баня, Община Разлог”

СЪОБЩЕНИЕ

по чл. 5, ал. 2 на Наредбата за условията и реда за извършване на ОВОС

РИОСВ приема представената документация за инвестиционно предложение за, като информиране на компетентния орган по околна среда по по смисъла на чл. 95, ал. 1 от ЗООС, чл. 4, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на   ОВОС

І. По отношение на изискванията на глава шеста от Закона за опазване на околната среда (ЗООС):

Съгласно представената информация инвестиционно предложение за изграждане на нов път с по-малко от четири платна и дължина под 10 км е включено  в  точка 10, буква “д” от Приложение № 2 към чл. 93, ал. 1, т. 1 и 2 от  Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и на основание чл. 93, ал. 1, т. 1 подлежи на преценяване за необходимост от оценка на въздействие върху околната среда (ОВОС).

ІІ. По отношение на изискванията на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (ЗБР):

Съгласно представената информация, инвестиционното предложение не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии и в защитени зони по Закона за биологичното разнообразие /ЗБР/.

Инвестиционното предложение попада под разпоредбите на чл. 31, ал. 1 на ЗБР и съгласно чл. 2, ал. 1, т. 3, буква «а», във връзка с  ал. 3 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони (обн., ДВ, бр. 73 от 2007г.), подлежи на оценка за съвместимостта с предмета и целите на опазване на защитените зони.

Оценката за съвместимост на инвестиционни предложения, попадащи в обхвата на ЗООС, се извършва чрез процедурата по оценка на въздействието върху околната среда, по реда на ЗООС и при спазване на специалните разпоредби на ЗБР и на глава трета на Наредбата.

Реда за извършване на оценката за съвместимост е описан в чл. 7, т. 1 до 7 на Наредбата.

Във връзка с горното е необходимо към искането за преценяване необходимостта от ОВОС да внесете  и уведомление по чл. 10, ал. 1 на Наредбата. Уведомлението да съдържа данни съгласно приложение № 1 (част Б) на Наредбата и да се внесе на  хартиен и електронен носител. Към уведомлението да се приложи информация и документация съгласно приложение № 2 (част Б) на Наредбата.

Копие от писмото е изпратено до кмета на с. Баня.