Съдържание

Посетители

В момента има 443  гости и няма потребители и в сайта

Новини

През месец август от експертите на РИОСВ – Благоевград са извършени 85 броя проверки на 58 обекта

През месец август 2024 г. от експертите на РИОСВ – Благоевград са извършени общо 85 проверки на 58 обекта, като 31 броя от проверките са извънредни –7 броя по жалби и сигнали, 1 броя по искане на органите на МВР и прокуратурата, 1 броя по Заповед/писмо на министъра, 1 брой за налагане на санкция и 18 броя други проверки, свързани възникнали пожари на депо и в резерват. В рамките на осъществения контрол през месеца са дадени 32 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки.

За периода са постъпили 31 броя жалби и сигнали, по които са предприети съответните мерки.

Съставени са 6 броя акта за установяване на административно нарушение: 2 бр. за извършено нарушение на Закона за водите, от които два за заустване на отпадъчни води от обекти в гр. Сандански и в с. Капатово, общ. Петрич, при неспазване на индивидуалните емисионни ограничения. Три броя от съставените актове за извършено нарушение на Закона за управление на отпадъците от дружества в гр. Сандански, изразяващи се в неводене на отчетност на генерираните от дейността на дружеството отпадъци и извършване на дейности по съхраняване на ИУМПС на неразрешени за това места. Един брой за извършено нарушение на Закона за опазване на околната среда от Община, изразяващо се в неизпълнение на условие в комплексно разрешително.

През месеца няма издадени наказателни постановления. Сключено е едно споразумение между нарушителя и наказващия орган за приключване на административнонаказателното производство по установени нарушения на Закона за управление на отпадъците.

Пълният текст на месечния отчет е публикуван на интернет страницата на РИОСВ – Благоевград в секция „Контролна дейност“, подсекция „Месечни отчети“.