Съдържание

Посетители

В момента има 242  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Проекти на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, гр. Благоевград и ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, гр. Благоевград сред класираните 41 проекта от втора фаза в XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“

logo2023

 

41 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от втора фаза в XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. по инициатива на Министерството на здравеопазването. Министерството на околната среда и водите е традиционен партньор за провеждането на националния ученически конкурс.

От училищата в обхвата на РИОСВ – Благоевград са класирани три проекта на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ – „За купата на ПМГ - Ски спортът - забавен и полезен!“, „Психичното здраве - баланса на живота“ и „Умни, здрави и прави - превенция на гръбначните изкривявания“ и един проект на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – „Винаги заедно“.
Освен Министерството на околната среда и водите, партньори на конкурса са и Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Регионалният офис на Световната здравна организация в България, Българският младежки Червен кръст и Националният център по обществено здраве и анализи.

В проектите са реализирани интерактивни дейности за ограничаване на рисковите за здравето фактори, които включват: спортни прояви – състезания и турнири; туристически и еко походи; ролеви игри; дебати и дискусии; сътрудничество и работа в екип; разработени са сайтове и електронни книги за здравословен начин на живот и хранене; почистване на замърсени райони в различни населени места в страната и др.

Според регламента от тези 41 проекта 8 са класирани в категорията от 1-ви до 4-ти клас; от 5-ти до 7-ми клас – 16 проекта, и от 8-ми до 12-ти клас – 17 проекта. Класираните проекти са приложени в таблици по възрастови групи.

Всеки от партньорите класира във всяка възрастова група по три призови места – за 1-во, 2-ро и 3-то.

Министерството на здравеопазването и Българският младежки Червен кръст връчват и по една специална награда. Класираните участници ще получат грамоти и предметни награди, които ще бъдат изпратени до директорите на техните училища.

 

Класирани проекти - първа възрастова група
Класирани проекти - втора възрастова група
Класирани проекти - трета възрастова група