Съдържание

Посетители

В момента има 283  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград проведе беседи за пътна безопасност и уроци за пестене на енергия с деца от Благоевград, Кочериново и Бараково

РИОСВ – Благоевград отбеляза Европейската седмица на мобилността с деца от детски градини в с. Бараково, гр. Кочериново и гр. Благоевград.

На 20.09.2023г. децата от Целодневна детска градина „Радост“, с. Бараково и от Детска градина „Ален мак“, гр. Кочериново, и на 21.09.2023г. децата от Детска градина №3 „Детелини“, гр. Благоевград и във филиала на учебното заведение в 5 СОУ „Георги Измирлиев“ участваха в проведените от служители на РИОСВ – Благоевград открити уроци и беседи.

През 2023 г. темата на кампанията е „Пестене на енергия“ и с помощта на мултимедийна презентация децата научиха на достъпен език къде и как се произвежда електроенергията, защо е важно тя да се използва с внимание и мярка, как нейното пестене помага на природата. Малчуганите показаха много знания и загриженост. С ентусиазъм осъзнаха, че вече са достатъчно големи и могат да спазват съветите за пестене на енергия, като по този начин помагат на околната среда.

Проведоха се и беседи за пътна безопасност за отбелязване на кампанията „Дните на безопасността на пътя“ под мотото „Остани жив! Пази живота!“, организирана от Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL. Служителите на РИОСВ – Благоевград припомниха на малките участници как безопасно да пресичат пътното платно и провериха познанията им за светлините на светофара, как правилно да управляват велосипед и къде безопасно могат да го правят.

Децата с желание и интерес взеха участие в беседите, като виртуално се разходиха из познатата градска среда, спазвайки правилата за движение. Малчуганите показаха завидни умения и представиха тематична игра, при която играха различни роли – регулировчик и участници в движението, което впечатли гостите от РИОСВ – Благоевград.

 

    IMG 0579 COLLAGE             IMG 0537 COLLAGE    
     IMG 0551 COLLAGE              IMG 0511 COLLAGE