Съдържание

Посетители

В момента има 486  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Дните на безопасността на пътя под мотото „Остани жив! Пази живота!“

logoЗа осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември 2023 г.

Събитието е с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“) и се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи. Фокусът на инициативата е 20 септември, който е обявен за Ден без загинали на пътя. Целта е да се реализира концепцията за НУЛА починали при пътнотранспортни катастрофи най-малко за един ден.

РИОСВ – Благоевград изразява своята подкрепа към инициативата и се присъединява към посланието „НУЛА загинали на пътя“ с провеждане на открити уроци и беседи, свързани с правила за безопасност на пътя с децата от Целодневна детска градина „Радост“, с. Бараково, Детска градина „Ален мак“, гр. Кочериново, в централната сграда на Детска градина №3 „Детелини“, гр. Благоевград и във филиала на учебното заведение в града.

Повече информация може да намерите на официалната страница на инициативата https://www.roadpolsafetydays.eu/  , както и на интернет страницата на Министерство на вътрешните работи „Пътна полиция“ https://www.mvr.bg/opp .