Съдържание

Посетители

В момента има 100  гости и няма потребители и в сайта

Новини

60 проекта са допуснати до участие в XIII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2021 г.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация за България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

„Посланици на здравето“ е една от инициативите на Министерството на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

Целта на конкурса е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Съгласно регламента допуснатите проекти са 60, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати 20 проекта; от 5-ти до 7-ми клас - 17 проекта и от 8-ми до 12-ти клас - 23 проекта.

4 от допуснатите проекти за участие във втора фаза на конкурса са на училища в териториалния обхват на РИОСВ – Благоевград. „Храни се здравословно, спортувай редовно и се отнасяй към здравето си отговорно!“ на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, общ. Струмяни и „Хей деца здравейте, спортувайте и се смейте“ на ОУ „Братя Миладинови“ – с. Елешница, общ. Разлог - от 5-ти до 7-ми клас. От 8-ми до 12-ти клас са допуснати два проекта „Алманах на спорта“ и „Ученическа асамблея на здравето“ на Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Корольов“ – Благоевград.

Списък с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса.