Съдържание

Посетители

В момента има 318  гости и няма потребители и в сайта

Новини

200 проверени обекта от началото на годината

200 обекта, от които 133 определени за планов контрол провери РИОСВ-Благоевград от началото на годината. От тях на 48 бр. обекта са извършени комплексни проверки. Проверени са два обекта с издадено комплексно разрешително по отношение изпълнението на условията в разрешителното.

Извънплановите проверки за същия период са 66 бр., от които 20 бр. са по жалби и сигнали, а останалите са във връзка с процедури по регулаторни режими, трансграничен превоз на отпадъци, разпореждане на МОСВ, прокуратура, полиция и др.

За периода януари-април екоинспекцията отчита 37 акта за административни нарушения, 36 наказателни постановления на обща стойност 138 540 лв., като основен дял от тях – 18 бр. на стойност 90000 лв., са за незаконен трансграничен превоз на отпадъци от Р. Гърция към Р. България. Сред най-големите санкции в периода, с размер от 10000 лв., са тези на общините Гоце Делчев и Сандански. Като оператори на регионалните депа за битови отпадъци, общините не са изпълнили условия поставени в комплексните разрешителни за дейността на обектите. Нарушенията са установени през 2010 г.

Продължава увеличаването на информационните ресурси, които са достъпни на интернет страницата на РИОСВ – Благоевград. Публикувани са всички решения по ОВОС, ЕО, оценка на съвместимостта, публичен регистър на защитените зони по Натура 2000, всчки постъпили до момента доклади по оценка на съвместимостта, регистър на постъпилите сигнали по зеления телефон, годишния план за контролната дейност на РИОСВ-Благоевград, месечни отчети от контролната дейност и доклади от комплексните проверки на обекти.

На електронния сайт на инспекцията може да бъде открита ежедневна актуална информация за състоянието на атмосферния въздух от пункт Благоевград, месечи доклади за нивата на ФПЧ10 и шестмесечни доклади за състоянието на атмосферния въздух. От началото на годината броят на уникалните посещения в интернет страницата на РИОСВ е 12 899 бр.