Съдържание

Посетители

В момента има 203  гости и няма потребители и в сайта

Писма до възложителите по чл. 2 ал. 2 от Наредбата за ОС

Съобщение №38/2019

Изх. №118(1)/21.01.2019 г.

инвестиционно предложение „Преустройство на сграда (склад) с идентификатор 65334.300.1323.2 по одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Сандански, община Сандански, област Благоевград в стоматологичен кабинет“

Възложител: „САН СМАЙЛ - ГРУПОВА ПРАКТИКА ЗА ИЗВЪН БОЛНИЧНА ПОМОЩ ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА“ ООД ЕИК 101515520

Във връзка с внесеното от Вас уведомление с Вх. №118/15.01.2019 г. на РИОСВ – Благоевград за горецитираното инвестиционно предложение, на основание чл. 6а, т. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони (ДВ, бр. 73/2007г., изм. и доп.), наричана по-долу „Наредбата за ОС”, Ви уведомяваме за следното:
Инвестиционното предложение „Преустройство на сграда (склад) с идентификатор 65334.300.1323.2 по одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Сандански, община Сандански, област Благоевград в стоматологичен кабинет“ попада в обхвата на чл. 2, ал. 2 от Наредбата за ОС.
Съгласно представената информация и документация в поземлен имот с идентификатор 65334.300.12333 по одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Сандански, община Сандански, област Благоевград (КККР на гр. Сандански) са изградени три сгради, от които една двуетажна многофамилна жилищна сграда, една едноетажна сграда с функционално предназначение за стоматологичен кабинет и една едноетажна сграда с функционално предназначение за склад.
Предмет на настоящото инвестиционно предложение се явява изградената в имота сграда с функционално предназначение за склад, съставляваща сграда с идентификатор 65334.300.1323.2 с площ 41 кв. м по КККР на гр. Сандански.
Предвижданията на настоящото инвестиционно предложение са свързани с преустройството на сградата, чрез което да бъдат обособени следните помещения: стоматологичен кабинет, чакалня и санитарен възел.
Захранването с вода за питейно-битови нужди е предвидено да се осъществи от съществуващия водопровод на изградената в имота жилищна сграда чрез водопроводно отклонение. Заустването на отпадъчните води е предвидено да се осъществи в съществуващ вертикален канализационен клон Ø110 на жилищната сграда. Сградата е захранена с електроенергия.
Така заявеното инвестиционно предложение за „Преустройство на сграда (склад) с идентификатор 65334.300.1323.2 по одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Сандански, община Сандански, област Благоевград в стоматологичен кабинет“ не попада в обхвата на Приложения № 1 и № 2 от Закона за опазване на околната среда (ЗООС), предвид което не подлежи на задължителна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), както и на преценяване на необходимостта от ОВОС, съгласно ЗООС.
Инвестиционното предложение не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии, както и в границите на защитени зони като част от Европейската екологична мрежа „НАТУРА 2000“ по смисъла на Закона за биологичното разнообразие. Най-близо е разположена защитена зона BG0001028 „Среден Пирин - Алиботуш“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна, включена в списъка от защитени зони, приет с Решение №802/04.12.2007 г. на Министерски съвет (обн., ДВ, бр. 107 от 2007 г., изм. и доп.).
С оглед гореизложеното, отчитайки местоположението, обема и характера на предвидените с инвестиционното предложение дейности, както и обстоятелствата, че същите ще се реализират извън обхвата на защитени зони от мрежата „НАТУРА 2000“, не се предполага фрагментиране, увреждане и трансформация на природни местообитания и местообитания на видове, предмет на опазване в защитените зони, не се създава преграда възпрепятстваща миграцията на видовете, а възможните шумови и антропогенни въздействия са локални, временни и обратими, при реализацията му няма вероятност от отрицателно въздействие върху предмета и целите на опазване в защитените зони. В тази връзка, на основание чл. 2, ал. 2 от Наредбата за ОС Ви уведомяваме, че за така заявеното инвестиционно предложение „Преустройство на сграда (склад) с идентификатор 65334.300.1323.2 по одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Сандански, община Сандански, област Благоевград в стоматологичен кабинет“ преценката на компетентния орган е, че не е необходимо провеждане на процедура по оценка за съвместимост по реда на Глава втора от Наредбата за ОС.
Настоящето писмено произнасяне се отнася за заявените предвиждания и не отменя необходимостта от получаване на съгласувания или разрешителни, предвидени в други закони и подзаконови нормативни актове.
При всички случаи на промяна в данните посочени в уведомлението или на някое от обстоятелствата, при които е издадено настоящето писмо, възложителят е длъжен да уведоми незабавно компетентния орган за промените.

С уважение,

АНГЕЛ ГЕОРГИЕВ
Директор на РИОСВ – Благоевград