Новини

С образователна програма РИОСВ – Благоевград отбелязва Световния ден на водата – 22 март

Сряда, 20 Март 2019 14:00

WWD 2019 banerОбразователна програма с ученици в гр. Рила и гр. Кочериново ще проведе РИОСВ – Благоевград на 22 март по повод Световния ден на водата.

Експерти на инспекцията гостуват на възпитаниците от пети до седми клас в Основно училище "Аверки Попстоянов", гр. Рила и Средно училище "Христо Ботев", гр. Кочериново. Инициативата включва беседа за водата, екологична викторина и прожекция на филма „Великата тайна на водата“.

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март по инициатива предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организират прояви, посветени на водата.

За 2019 г. темата е „Вода за всички“ в съответствие с основния поет ангажимент в Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. Чрез мотото на кампанията „Всеки е важен“ се акцентира, че правото на достъп до вода е основно човешко право. Тазгодишното издание на Деня на водата се обръща към проблемите на хората, които все още са лишени от достъп до вода.

Инициативите на регионалните структури за Световния ден на водата може да откриете ТУК